Webshop Dienst aanvragen Lid worden Uitleen hulpmiddelen Voorst

Nieuw uitleenpunt hulpmiddelen Voorst

Vanaf 1 juli kunnen de inwoners van Voorst en omstreken voor de uitleen van hulpmiddelen terecht bij de Benring, Tuinstraat 51 in Voorst.

Stap vooruit
Waarbij de overheid juist een stapje terugdoet, doen Woonzorgcoöperatie Voorst en omgeving en Kruisvereniging Zorgsaam juist een stap vooruit. Zij hebben de handen ineen geslagen en een uitleenservicepunt voor hulpmiddelen gerealiseerd in de Benring in Voorst.

Hulpmiddelen
Vanaf 1 juli kunnen de inwoners van Voorst en omstreken voor de uitleen van hulpmiddelen, zoals rolstoelen, krukken, rollators en bedverhogers ook terecht bij de Benring. De kleinere hulpmiddelen zoals een rolstoel, een rollator of krukken zijn op voorraad en kunnen direct worden meegenomen. Grotere hulpmiddelen zoals een hoog-laag bed, worden kosteloos bij u thuisbezorgd in samenwerking met Welzorg. Voor het lenen van hulpmiddelen is het noodzakelijk een zorgverzekeringspas en geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Uitleen
Het lenen van de meeste hulpmiddelen wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet; alleen de eenvoudige loophulpmiddelen worden niet meer gratis uitgeleend. Leden van Zorgsaam en van de Woonzorgcoöperatie Voorst e.o. kunnen deze hulpmiddelen  wel gratis lenen. Op vertoon van de ledenpas lenen zij o.a. krukken en rollators voor een periode van maximaal 6 weken gratis.

Openingstijden uitleenservicepunt de Benring:
Maandag t/m vrijdag 9.30 - 11.00 uur.